Filosofi Optima Ski

I Optima Ski önskar vi göra varje minut med träning så effektiv så möjligt för att nå utveckling i långlopp och längdskidåkning. Kunskap är nyckeln till framgång och det vi prioriterar i vårt arbete. Träningseffekt är beroende av att deltagarna tränar med överskott och anpassar träningen till sin egen vardag med familj, jobb o.s.v.

 

Effekten av träning följer principen:

Träning funkar för alla och det funkar lika för alla!

Träning fungerar som följande:

Du blir bättre på det du tränar. Tränar du bra och med kvalitét kommer du att bli bättre. Tränar du dålig så blir du sämre även om du tränar!

 

I Optima Ski fokuserar vi på att träna smart och effektivt utifrån den tiden du har till att träna. Det betyder att vi måste prioritera genomförande av träningen efter din egen kapacitet och den tid som finns.

Detta vill säga att det finns ingen träningsplan som passar alla, en träningsplan MÅSTE anpassas individuellt utifrån ramarna som finns.

I Optima Ski fokuserar vi på att det viktiga är att ta ansvar för att man har det bra i livet, då kommer också utvecklingen och resultaten.

 

Vi jobbar med förståelsen av hur hjärnan och det mentala fungerar i vardagen, på jobb, i sociala relationer, vid träning och när vi ska prestera på tävling. Förståelse och ett medvetande är det centrala i upplägget. Det leder till självständighet och förmågan att göra bra val i till exempel jobb, med kosten, på tävlingar, vid sjukdom och i livet.

 

Vi ser fram emot att samarbeta med dig och hjälpa dig nå dina mål och drömmar.

 

Kari, Oskar, Per-Øyvind och Jonaz

Teamet

Kari Eie

Tränare

Efter en allsidig uppvekst i Drangedal, Telemark i Norge flyttade jag till Meråker efter gymnasiet i 2001. Mina största intressen hade varit skidskytte, längd och fotboll genom hela barndomen, men nu ville jag satsa allt på skidskytte vid sidan om och studera idrott på Högskolan. Jag blev i Meråker i fyra år och utvecklade mig snabbt i skidskytte. I 2003 kom jag in i juniorlandslaget.

Läs mer om Kari

Oskar Svärd

Tränare

Jag är uppvuxen i byn Tvärred som ligger mellan Borås och Ulricehamn i Västergötland. Som liten höll jag på med många olika idrotter och bestämde mig sent för att satsa på ljust längdskidor. Jag var sent utvecklad, liten till växten vilket gjorde det tufft att hävda sig. Jag fick verkligen kämpa för att kunna hänga på de ett/två huvuden längre jämnåriga skidåkarna. Min 76e plats på ungdoms-SM som 15 åring, flera minuter efter täten, säger det mesta om min tid som ungdomsskidåkare.

Läs mer om Oskar

Per-Øyvind Torvik

Tränare

Är född og uppvuxen på en gård på ett litet ställe på Nord-Vestlandet i Norge, Torvikbukt. Under uppvexten var jag aktiv innanför längd, fotboll, volleyboll og friidrott. Som 16 årig kille flyttade jag till Fagernes for att starta på skidgymnasiet där, och där startade min karriär som tränare i volleyboll för ett lag i divition 3. Åren efter gymnasiet flyttade jag runt i Norge för att studera på högskolor, universitet och för att jobba. I 1994 giftade jag mig med Bjørg. Vi flyttade till Meråker i 1992. Jag for att jobba på Meråker skigymnas och hon för att jobba i grundskolan.

Läs mer Om Per-Øyvind

Jonaz Kumlander

Marknadsföring

Jonaz är teamets amatör när det gäller skidåkning men istället proffs när det gäller digital marknadsföring och försäljning. När han inte tränar så lägger han all tid på en av Sveriges mest framgångsrika Inbound Byrå, Doidea.