Optima Ski Stockholm

OSS.jpg

Optima Ski Stockholm 2017/2018

Fjolårets succé; träningsgruppen Optima Ski Stockholm fortsätter!


Det var 22 deltagare med i förra årets träningsgrupp. Några nybörjare och några mer vana åkare. Bland de som hade resultat att jämföra med på Vasaloppet eller Marcialonga 2016 blev det en genomsnittlig placeringsförbättring med 29 % på 2017 års lopp.

 

Vår målsättning med Optima Ski är att förmedla kunskap och dela med oss av våra erfarenheter. Vi vänder oss till alla, nybörjare och vana åkare. Så även du som inte har tävlingsfokus är välkommen att lära dig mer om träning och skidåkning.

 

Förra året startade vi träningsgruppen i september. I år drar vi i gång redan i juni för att få med sommarträning och ha mer tid att utveckla kondition och teknik.


Upplägg: 3 helg clinics (lördag-söndag), 1 heldag i januari med teknikfokus och träning varje onsdag från september till Vasaloppet.


På samtliga helg-clinics är Oskar Svärd, Per- Öyvind Torvik och Kari Eie med som ledare.


Optima Ski Stockholm kommer att ske i samarbete med Sundbybergs IK där Martin Höglund är tränare för seniorgruppen. Martin var 2016 med oss både på läger i Ramsau och i träningsgruppen Optima Ski Stockholm. Martin följde vår träningsfilosofi och jobbade med tekniken och gick från placering 1308 på Vasaloppet 2016 till 596 i 2017. Optima Ski planerar programmet och Martin håller i veckopassen på onsdagar kl1800, Ursviks Motionsgård med start i september fram till Vasaloppet.


Vill du vara med i 2017/2018 träningsgrupp?
Anmäl dig till kari.eie@optima-ski.com
Sista anmälningsdag: 21 maj
Max 30 platser

 

Pris: 8999 kr inkl. moms (för medlemmar i Sundbybergs IK 500kr rabatt)

 

Upplägget 2017/2018:
Helg clinics:
Lördag: 2 pass + föreläsning. Söndag 1 pass + föreläsning. Helgträffarna utgår ifrån Actic Kista.


3 – 4 juni
Fokus: Sommarträning, prioriteringar och tips till träning i semestertid. Teknik stakning och diagonal, upplägg intervall och bas styrketräning.
September
Start veckoträningar, program kommer i samband med helg clinic i september.


16-17 september
Fokus: Höstträning, innehåll och sammansättning av träningspass (längd, intensitet, återhämtning, total belastning), mentalt fokus. Styrketräning, träning med stavar, vidare arbete med teknik.


4-5 november
Fokus: Vinterträning och effektiv träning under tävlingssäsong (total belastning), formtoppning, tävlingsförberedelser, hur får man ut sitt bästa i Vasaloppet eller i andra sammanhang.


20 januari
Heldag med fokus på teknik. Den moderna längdåkningstekniken. Filmning m.m.

 

Fristående läger (förtur för Optima Ski Stockholm deltagare):
7-10 december: Snöläger i Vålådalen. Stort fokus på skidteknik, skidvana, vallningsutbildning mm. Personlig videoanalys med uppgifter för resten av säsongen.

 

Vill du vara med i 2017/2018 träningsgrupp?
Anmäl dig till kari.eie@optima-ski.com
Sista anmälningsdag: 21 maj
Max 30 platser

 

Pris: 8999 kr inkl. moms (för medlemmar i Sundbybergs IK 500kr rabatt)