Optima Ski Blog

Dags för läger i Ulricehamn 2-5 februari med Oskar Svärd

Vasaloppsläger i Ulricehamn med Optima Ski!

Vldalen_lger_2015_PP_grupp-320250-edited.jpeg

2-5 februari genomför vi träningsläger i Ulricehamn med fokus på teknik och utbildning. Vi har genom många års erfarenhet sett att förbättrad teknik är det ”enklaste” sättet att åka fortare.  2017 arrangerar Ulricehamn VC i längdskidor 20-21 januari, så vilken typ av vinter det än blir kommer det att finnas skidspår! Det skall bli väldigt roligt att genomföra ett skidläger i södra Sverige!

Vi har bokat in 32 platser på Hotell Lassalyckan som ligger precis vid skidspåret. Så det är bara att ta på sig skidorna utanför dörren och åka vilket innebär mer tid till träning och utbildning!

Förutom teknikpass diagonalt, stakning (den moderna staktekniken) genomför vi föreläsningar/utbildning i vallning, träningslära, träningsupplägg, kost och mental träning. Vi filmar under lägret och går igenom med alla deltagare. Vi delar upp i grupper och nivåanpassar utbildningen. 

Nytt för i år är att vi på våra läger har en grupp som endast kör stakning under lägret! För er som verkligen vill lära er mer om stakning och/eller tänkt er staka långlopp i vinter!

Anmäl dig till läger i Ulricehamn 2-5 februari med Oskar Svärd

Ledare på lägret är Oskar Svärd, trefaldig Vasaloppsvinnare och en av tidernas bästa långloppsåkare, Kari Eie som varit med i norska landslaget i skidskytte och tävlat i VC under många år. Kari har även 5-årig utbildning i idrott och hälsa och har jobbat på skid- och skidskyttegymnasiet/skiduniversitetet i norska Meråker. Även Per-Öyvind Torvik från Meråker finns på plats. Han har jobbat som tränare för flera olika landslag genom åren (bl.a. de norska sprintkillarna och det slovenska laget).  Han har varit och är personlig tränare till flera av de bästa norska skidåkarna vi ser idag i VC. Per-Öyvind har en gedigen idrottsutbildning och jobbar även han på skiduniversitetet i Meråker.

För Oskars del blir det speciellt att genomföra ett läger i Ulricehamn då han gått på skidgymnasiet där och är uppvuxen i byn Tvärred endast 15 km från Ulricehamn. Oskar har även tävlat för Ulricehamns IF och bl.a. vunnit två Vasalopp i klubbens färger.

Då vi delar upp i grupper och nivåanpassar utbildningen kan alla som vill vara med på lägret!

För den som vill är det möjligt att avsluta lägret med att köra Ulricehamnsloppet som går på söndagen den 5 februari. Dit anmäler man sig själv.

Anmäl dig till läger i Ulricehamn 2-5 februari med Oskar Svärd

0 comments

Leave a comment